Natuurwonderen van Noorwegen

natuur icoon
Lees verder

De Noorse fjorden zijn alom bekend als een van de natuurwonderen van Noorwegen. Echter Noorwegen herbergt nog veel meer natuurschoon, waaronder maar liefst 37 nationale parken.

Jotunheimen is het meest populaire Nationaal Park van Noorwegen. Met de hoogste bergen van het land, met gletsjers en de mogelijkheid tot tal van activiteiten in een heel erg groot domein van 3.500 vierkante kilometer.

Jotunheimen herbergt de Galdhøppigen – de hoogste berg van Noorwegen – maar ook watervallen, rivieren, meren, gletsjers en idyllische valleien. Het park leent zich uitermate goed voor wateractiviteiten zoals raften, en mountainbikers kunnen kiezen uit oneindig veel (on)begaande paden. Maar bovenal kun je hier een aantal van de meest spectaculaire bergwandelingen van Europa maken, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse tochten van hut naar hut.

Nationale Parken Rondane en Dovrefjell

In Nationaal Park Rondane kun je wandelen in een nog ongerepte wildernis. Steile bergtoppen worden afgewisseld met uitgestrekte mosgebieden. Het park vormt het leefgebied van herten, reeën en elanden en rendieren. Samen met het Nationaal Park Dovrefjell herbergt Rondane de laatste kuddes wilde Bering rendieren van Noorwegen en van Europa.

Senja, voor rust en ruimte

In het noorden van Noorwegen vind je het grote schiereiland Senja, waar nauwelijks mensen wonen. Ontdek ook het Ånderdalen Nationaal Park. De grillige kustlijn, de vogelrotsen, de hoge bergen en de rivierdalen. Senja heeft veel in petto voor een bijzondere ontdekkingsreis te voet.