Nieuwe dier- en plantensoorten in Amazonegebied

Nieuwe dier- en plantensoorten in AmazonegebiedNieuwe dier- en plantensoorten in AmazonegebiedNieuwe dier- en plantensoorten in Amazonegebied

We denken al heel veel te weten over de flora en fauna op onze aarde. Maar neem bijvoorbeeld de zee, wat ongeveer 75% van het aardoppervlak is, heeft nog veel geheimen voor ons. Ook op het land hebben we nog niet alles ontdekt. Recent is bekendgemaakt dat in het Amazonegebied 381 onbekende dier- en plantensoorten zijn ontdekt.

De expeditie in opdracht van het Wereld Natuur Fonds heeft de afgelopen 2 jaar ongeveer om de 2 dagen een nieuwe soort ontdekt. Onder de nieuw ontdekte soorten zijn een zogeheten vuurstaart-springaapje, een roze rivierdolfijn en een vogel die is vernoemd naar de voormalige Amerikaanse president Obama. De wetenschappelijke naam van die vogel is nystalus obamai.

Schatkamer Amazonegebied

Eerdere expedities naar het Amazonegebied hebben ook nieuwe ontdekkingen opgeleverd. Men denkt zelfs dat men nog maar 20% van het gebied goed onderzocht heeft. De coƶrdinator, de Braziliaan Ricardo Mello, van het WNF zei hierover het volgende:

“Het verbinden van kennis van plant- en diersoorten aan technologische ontwikkelingen kan heel interessante informatie opleveren, bijvoorbeeld over nieuwe behandelmethodes bij ziekten en over nieuwe voedingsmiddelen,”

381 nieuw-ontdekte soorten:

  • 216 planten
  • 93 vissen
  • 32 amfibieĆ«n
  • 20 zoogdieren
  • 19 reptielen
  • 1 vogel

Het WNF maakt zich grote zorgen over het Amazonegebied. Eerder werd het Amazonegebied verder opengesteld voor mijnbouw, wat later weer door de rechter is teruggedraaid.

No comments yet.

Leave a Reply

Great Barrier Reef noodtoestand 3

Great Barrier Reef is in nood

Honderden beschermde rivieren in de VS

Owyhee river

Tafelberg

Tafelberg Zuid-Afrika

Puerto Princesa ondergrondse rivier

Komodo

Jeju Eiland