Amazone

Amazone

H et Amazoneregenwoud, ook bekend als het Amazonegebied, de Amazone jungle of het Amazonegebied, omvat zeven miljoen vierkante kilometer (1,7 miljard hectare), maar het bos zelf beslaat ongeveer 5,5 miljoen vierkante kilometer (1,4 miljard hectare), verspreid over negen landen.

De Amazone is meer dan de helft van de resterende van de planeet regenwouden en omvat de grootste en meest soortenrijk van al het tropisch regenwoud in de wereld.

De Amazone stroomt door 9 landen; Bolivia, Brazilie, Venezuela, Frans Guyana, Guyana, Peru, Suriname en Ecuador. De rivier de Amazone is de grootste rivier ter wereld in volume, met een totale stroom die groter is dan de top tien van rivieren over de hele wereld gecombineerd. De Amazone bevat ongeveer een vijfde van de totale rivierstroom ter wereld en heeft het grootste stroomgebied op de planeet. Geen enkele brug overbrugt de Amazone.

 

Tags:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tafelberg officieel Zevende Natuurwonder | Elke dag vakantie.nl - december 6, 2012

    […] Tafelberg is ook een thuis voor zeldzame dieren. Op de lijst staan nog 6 andere natuurwonderen: 1. Amazone 2. Halong Bay 3. Iguazu Falls 4. Jeju Island 5. Komodo 6. Puerto Princesa Underground River […]

Leave a Reply

Nieuwe dier- en plantensoorten in Amazonegebied

Springaapje Calicebus Miltoni

Great Barrier Reef noodtoestand 3

Great Barrier Reef is in nood

Honderden beschermde rivieren in de VS

Owyhee river

Tafelberg

Tafelberg Zuid-Afrika

Puerto Princesa ondergrondse rivier

Komodo